Helmer Osslund

13 okt - 2 nov 2018

Älvar, fjäll och barrskog. Porlande fjällbäckar och milsvida vidder. Helmer Osslund är och förblir allas vår Norrlandsskildrare och det är svårt att inte finna lugnet i hans målningar.


Under de senaste tre decennierna har Åmells arrangerat inte mindre än fem utställningar där gallerilokalerna fyllts med enbart hans verk, men intresset för den begåvade konstnären tycks bara öka. I den aktuella utställningen visas ett femtiotal exempel på Helmer Osslunds mustiga och karaktärsfulla landskapsmåleri från 1890-talet och framåt.


Till utställningen hör en rikt illustrerad katalog, där konstverken presenteras tematiskt under rubrikerna Kustlandskapet, Älvlandskapet och Fjällen och de stora sjöarna. Varje avsnitt inleds med en introducerande text som hjälper läsaren att orientera sig i utställningens omfattande innehåll. 
 
Utställningen öppnar den 13 oktober med allmän vernissage kl 12-16 och pågår fram till den 2 november. Under utställningsperioden är galleriets öppettider helgfri mån-fre 10-18, lör 12-16.

 

Varmt välkommen att möta hösten med oss! 
 

UTVALDA VERK