Gömda Guldkorn

5 juni - 5 juli 2019

God konst följs inte alltid av stor berömmelse. Därför finns det guldkorn att hämta bland många konstnärskap som är mindre kända för den breda allmänheten men som skapat verk av mycket hög kvalitet.

 

Nordens mest namnkunniga konstnärer har i snart 100 år stulit publikens uppmärksamhet hos Åmells. I lika många år har Åmells dock alltid varit konstnärlig kvalitet trogen oavsett konstnärens berömmelse. Dessa förbisedda kvalitetsverk är Åmells gömda guldkorn och den här gången låter vi dem inte gömma sig bland de mest erkända mästerverken – nu får de istället huvudrollen i en egen utställning.

 

I utställningen Gömda guldkorn lyfter Åmells frågan om konstens ”rätta” värde och sätter fingret på komplexiteten i begreppet kvalitet. Uppfattningen om vad som avgör konstnärlig kvalitet kan variera, men faktorer som konstnärens tekniska skicklighet, estetiska blick, kreativitet, nytänkande och motivets attraktionskraft samt dess förmåga att väcka känslor, minnen och associationer hos betraktaren kan finnas med i bedömningen. Med Gömda guldkorn hoppas Åmells visa att kvalitetskonst faktiskt är oberoende av berömmelse, trendväxlingar och ibland även pris. God konst är tidlös och talar till den som vågar öppna sina sinnen och ta emot de berättelser som förmedlas av konstnärskapet.

 

 

Varmt välkommen till Gömda guldkorn!

 

Öppettider under utställningen: 

måndag - fredag 10-18, lördag 12-16 

 

 
 

UTVALDA VERK