Konkret konst

Försmak på Åmells: 15-18 september - utställning på Galleri NP33: 30 september-1 december

Åmells har glädjen att presentera utställningen Konkret i samarbete med Galleri NP33 i Norrköping. Under några dagar bjuder vi in publiken till Åmells galleri där en försmak av den stora utställning som kommer att äga rum i Norrköping senare i höst.
Utställningen samlar ett noggrant urval verk av konkretismens stora konstnärer såsom Olle Bonniér, Pierre Olofsson, Erik Chambert, Gerd Nordenskjöld och Nalle Werner för att bara nämna några få.

Från 1949 fanns det anledning att på allvar koppla ordet Konkret till samtida svensk konst. Det icke-föreställande, konkreta formspråket som då fick fotfäste kopplades ihop med den så kallade folkhemsanda som fick ny fart efter andra världskriget.
Den nya konstens starka färger och stora geometriska ytor blev ett effektivt verktyg för att uppnå synlighet och visualisera nya ideal. Konkretismens färgstarka formspråk känns både tidlöst och modernt.

 

Utställningen Konkret kommer att visas i sin helhet på Galleri NP33 i Norrköping mellan den 30 september och 1 december.