Hyra konst

Hyr konst till kontoret - stärk företagets profil

Vid inredning av kontor är konsten den avgörande pusselbiten i en genomtänkt kontorsmiljö.Åmells har en omfattande konstsamling avsedd för uthyrning med skandinavisk konst från 1600-tal till samtidskonst och ett brett utbud av fotografi som lämpar sig väl i såväl mötesrum, korridorer och arbetsrum. Åmells Rent Your Art arbetar aktivt med konstsamlingen och kuraterar regelbundet konstutställningar som är anpassade för kontorsmiljöer. Under de senaste åren har intresset och efterfrågan ökat att blanda konstverk från flera olika tidsepoker. Att hyra konst av Åmells Rent Your Art är flexibelt och smidigt. Åmells ansvarar för hela uppdraget från konsultation till installation. Varje uppdrag är unikt och behandlas utifrån företagets förutsättningar, behov och budget. I hyran ingår transport, installation samt försäkring. Kontakta oss!

 
 

Hyr konst - vanliga frågor

Hur går det till
att hyra konst till kontoret?

Kontakta Åmells Rent Your Art via mail

eller 08-611 41 93. 

Vi bokar ett möte hos er som tar cirka 30 till 60 minuter. På mötet visar ni vilka platser ni önskar placera konstverk. Vi går också igenom omfattning, förväntningar samt budget för uppdraget. Därefter återkommer vi inom cirka tre till tio dagar med ett förslag på utvalda konstverk och offert. 

 

vad kostar det att hyra konst?

 

Hyresnivån för att hyra konst varierar beroende på vilka konstnärerna är och antal konstverk. Varje projekt är unikt. Ett riktmärke är ca 8 000 - 15 000 kronor per månad. Vid en lägre hyresnivå än 8 000 kronor per månad ligger omfattningen på ett eller ett fåtal konstverk. I hyran ingår transport, installation och försäkring. Avtalsperioden löper med ett år i taget.  

Varför hyra konst hos Åmells?

 

Hos Åmells kan ni välja att hyra konstverk från olika tidsepoker, många företag väljer endast samtidskonst men under de senaste åren har trenden vänt och att blanda konstverk från olika tidsepoker har blivit alltmer efterfrågat. Åmells Rent Your Art presenterar ett förslag på utvalda konstverk och vi anpassar oss alltid efter kundens önskemål och budget. 

 

Hur många konstverk kan hyras?

 

Åmells Rent Your Art har fått förtroendet att hyra ut konstverk till kontorsmiljöer med flera våningsplan men vi står även till tjänst för att installera ett enda konstverk t. ex. i en reception. Konstverken står till företagets förfogande under hela hyresperioden. Det går även att byta ut konstverk under hyresperioden. Majoriteten av företagen väljer dock att behålla konstverken eftersom dessa blir en del av företagets identitet.

 

Hur installeras hyrda konstverk?

 

Åmells Rent Your Art sköter transporten och installation på plats. Vi bokar en tid som passar företagets verksamhet. Tidsåtgången för installationen är beroende av hur många konstverk som ska placeras. Vanligtvis tar installation cirka två till fyra timmar. 

Varför hyra konst till kontoret?

 

Flera undersökningar har visat att trivsel hos medarbetare till mycket stor del beror på kontorsmiljön. En slutsats är att en attraktiv arbetsmiljö kan främja nyrekrytering och höja de anställdas välmående. Att hyra konst till kontoret skapar en företagsidentitet och kan vara inspirerande för medarbetarnas kreativitet.

 
 

Kontakt

E-post: rya@amells.com

Tel: +46 8-611 41 93

 
 

Välkommen

Öppettider:

Vardag 10-18
Lördag 12-16 under utställning