Hyra konst

Åmells har en omfattande konstsamling avsedd för uthyrning. Åmells arbetar aktivt med vår samling av konst att hyra och kuraterar regelbundet konstutställningar fokuserade på uthyrning. Att hyra konst av Åmells är flexibelt och smidigt. Åmells ansvarar för hela uppdraget från konsultation till installation. Varje uppdrag är unikt och behandlas utifrån era förutsättningar, behov och budget. I hyran ingår alltid transport, installation samt försäkring.

 
 

Joakim Allgulander I´ve got a feeling we´re not in Kansas anymore
olja på duk, 180 x 205 cm

Steg 1

LÄRA KÄNNA

Vi inleder med ett samtal på telefon. Sedan träffas vi på plats på ert kontor, där vi får lära känna er stil, vision och era önskemål.

Linn Fernström Ballongerna Olja på duk, 210 x 300 cm och
Tommy Östmar Den yttersta dagen Olja på duk, 221 x 143 cm.

Steg 2

Designa och utforma

Efter mötet tar vi fram ett förslag som vi presenterar för er. Förslaget är framtaget efter er vision, budget och befintliga inredning. Vi skräddarsyr sedan konstinredningen efter era behov.

 

Steg 3

INREDA

När ni har godkänt förslaget transporterar och installerar vi konsten i era lokaler helt kostnadsfritt. Till varje projekt ingår en pamflett som beskriver utställningen samt konstnärernas individuella verk.

Rent Your Art - Inredningskoncept i Åmells lokaler

STEG 4

NJUT OCH BETRAKTA

Hyresperioden löper ett år i taget, med tre månaders uppsägningstid. I hyran ingår även rådgivning och försäkring.

 
 

Hyr konst – vanliga frågor

Hur går det till att hyra konst till kontoret?

Kontakta Åmells Rent Your Art via mail eller ring 08-611 41 93. Vi bokar ett möte hos er på 30–60 minuter. På mötet visar ni var ni önskar placera konstverk. Vi går också igenom omfattning, förväntningar samt budget för uppdraget. Därefter återkommer vi inom cirka tre till tio dagar med ett förslag på utvalda konstverk och en offert.

Vad kostar det att hyra konst?

Hyresnivån för att hyra konst varierar beroende på vilka konstnärerna är och antal konstverk. Varje projekt är unikt. Ett riktmärke är ca 8 000–15 000 kronor per månad. Vid en lägre hyresnivå än 8 000 kronor per månad ligger omfattningen på ett eller ett fåtal konstverk. I hyran ingår transport, installation och försäkring. Avtalsperioden löper med ett år i taget.

Varför hyra konst hos Åmells?

Hos Åmells kan ni välja att hyra konst från olika tidsepoker. Många företag väljer endast samtidskonst, men under de senaste åren har trenden vänt och att blanda konstverk från olika tidsepoker har blivit alltmer efterfrågat. Vi anpassar oss alltid efter kundens önskemål och budget.

Hur många konstverk kan hyras?

Åmells har fått förtroendet att hyra ut konst till kontor med flera våningsplan, men vi står även till tjänst för att installera ett enda konstverk eller att inreda ett rum med konst. Konstverken står till kundens förfogande under hela hyresperioden. Det går även att byta ut konstverk under hyresperioden. Majoriteten av våra kunder väljer dock att behålla konstverken eftersom dessa blir en del av företagets identitet.

Hur installeras hyrda konstverk?

Åmells Rent Your Art sköter transporten och installation på plats. Vi bokar en tid som passar er. Tidsåtgången för installationen beror på hur många konstverk som ska placeras. Vanligtvis tar installation cirka två till fyra timmar.

Hyra konst till kontoret

De flesta av våra kunder kontaktar oss för att hyra konst till kontoret. Flera undersökningar har visat att trivsel hos medarbetare till mycket stor del beror på kontorsmiljön. En slutsats är att en attraktiv arbetsmiljö kan främja nyrekrytering och höja de anställdas välmående. Att hyra konst till arbetsplatsen skapar en företagsidentitet och kan vara inspirerande för medarbetarnas kreativitet.

 
 

Kontakt

E-post: rya@amells.com

Tel: +46 8-611 41 93

 
 

Välkommen

Öppettider:

Vardag 10-18
Lördag 12-16 under utställning