Fotografi i världsklass

köp fotokonst hos Åmells

Intresset för att köpa fotografi är idag stort och fotokonsten finner en allt större publik både i Sverige och internationellt.

Under mer än 20 år har Åmells samlat på svensk fotografi och kan idag genom vår fotoavdelning Åmells Photography erbjuda verk från de främsta svenska fotograferna. Vår samling består till största del av unika vintagebilder som kommer direkt från fotograferna själva, och många motiv är endast tillgängliga genom Åmells.

Samlingen spänner över en stor motivkrets och inkluderar både porträtt, gatufotografi, mode, stilleben och landskap.
Varje år presenterar Åmells Photography curerade fotoutställningar i galleriet. Genom internationella samarbeten presenterar vi även utställningar med internationella mästerfotografer.

Åmells är en unik mötesplats där både nybörjare och erfarna samlare kan ta del av fotokonst av högsta kvalitét.

 
 

 Christer Strömholm 

 
 

fotografer i samlingarna

Sten Didrik Bellander

Stina Brockman

Dawid

Lennart Durehed

Hans Gedda

Henry B Goodwin

Denise Grünstein

Hans Hammarskiöld

Rune Hassner

Emil Heilborn

Jean Hermanson

Walter Hirsch

Jens S Jensen

Tore Johnson

Sune Jonsson

Åke E:son Lindman

Tuija Lindström

Hans Malmberg

Maria Miesenberger

Pål-Nils Nilsson

Lennart Olson

Hasse Persson

Anders Petersen

Gunnar Smoliansky

Christer Strömholm

Rolf Wertheimer

Rolf Winquist

 
 

tidigare fotoutställ­ningar

 

Irving Penn
Fashion

18 mars - 7 april 2017

Utställningen Fashion lyfte fram Irving Penns modefotografi. Under mer än 40 år arbetade Irving Penn på tidningen Vogue och många av hans bilder har blivit ikoniska. Den välbesökta utställningen samlade bilder från hela Irving Penns karriär; från de tidlöst eleganta 1950-talsbilderna till de expressiva 60- och 70-tasbilderna och det unika samarbetet med Issey Miyake.

 

Callahan Dawid
Sugimoto

23 januari - 12 februari 2016

Svensk och internationell fotografi möts i en unik fotoutställning som utmanar fotografins gränser. För första gången tillsammans visas verk av den svenska fotopionjären Dawid, den inflytelserika amerikanska fotografen Harry Callahan och Hiroshi Sugimoto, mottagare av Hasselbladspriset.

 

Irving Penn
Timeless
moments

6 - 26 september 2014

Den ikoniska amerikanske fotografen Irving Penn (1917-2009) har inspirerat generationer av fotografer. I samarbete med The Irving Penn Foundation visades en unik utställning med fotografier ur hela Irving Penns oeuvre; från de stilbildande modebilderna för Vogue och porträtten av 1900-talets tongivande kulturpersonligheter, till nakenstudierna och de avskalade stilleben med upphittade objekt och vanitasmotiv.

Hans Hammarskiöld - Spanska Ridskolan, Hovstallet, Stockholm 1952

Fotografiska
Pärlor

7 - 27 mars 2015

Från att ha varit ett sällsynt, nästan magiskt, redskap att fånga verkligheten med är fotografiet idag ett välbekant medium och en uppskattad konstform. Utställningen var en tidsresa genom fotografiets utveckling under 1900-talet och visade upp den stora rikedom och höga kvalitet som finns i svensk fotografi. Bland de utställda fotograferna återfanns Henry B Goodwin, Hans Hammarskiöld, Jens S Jensen, Jean Hermansson och Tuija Lindström.

 
 

Välkommen

Öppettider:

Vardag 10-18
Lördag 12-16 under utställning