KÖPA KONST

När du köper konst är det viktigt att du kan känna dig trygg. Åmells har över 100 års erfarenhet av konstmarknaden och vi erbjuder ett rikt utbud av skandinaviskt måleri, skulpturer och högklassiga konsthantverk från 1600-talet fram till idag. Vi kan med vår erfarenhet erbjuda en personlig och nära kontakt med våra kunder. Hos oss får du alltid hjälp med provhängning i hemmet, samt råd om placering och belysning. Vi gör noggranna efterforskningar om varje verk vi säljer, och vid ett köp medföljer en presentation med historik och proveniens. Vi säkerställer en trygg affär för dig som vill köpa konst. Läs vidare om Åmells stora utbud av skandinavisk konst till salu.

 

 
 

RIKT UTBUD AV KONST TILL SALU

FRÅN OLD MASTERS TILL MODERNT MÅLERI Åmells är världsledande inom skandinavisk konst och har ett unikt utbud av konst till salu. Måleri är kärnan i vår verksamhet och hos oss kan du köpa verk av några av de främsta konstnärer som gjort avtryck i konsthistorien. Vår katalog omfattar såväl gamla mästare som modernister och samtida konstnärer, där motivkretsen inkluderar landskap, stilleben, porträtt, marinmåleri och mycket mer. KÖP SKULPTUR OCH ANTIKVITETER Vårt utbud av skulpturer omfattar såväl små bordspjäser som magnifika utomhusverk, och sträcker sig från klassiska bronsstatyer till modernistiska sten- och marmorsskulpturer. Antikviteter har varit en del av Åmells verksamhet sedan starten 1920. Hos oss kan du köpa skulpturer, antikviteter och andra exklusiva föremål som praktmöbler, silver, porfyr och porslin. SAMTIDSKONST OCH FOTOKONST TILL SALU I mer än 20 år har vi byggt upp vår samling samtidskonst, vilket gör oss till det självklara valet om du vill köpa fotokonst. Idag har vi en unik samling svensk fotokonst utan motstycke och kan erbjuda verk av de största fotograferna. Majoriteten av fotografierna i vår samling kommer direkt från fotografen eller från privatsamlingar där bilderna är i yppersta skick, med en spännande proveniens. Vi erbjuder även möjligheten att hyra konst, en populär tjänst för att utsmycka företag och kontor.

 
 
 
 

Galleriet på Birger Jarlsgatan 14 i Stockholm

KÖP KONST I STOCKHOLM

I vårt galleri i centrala Stockholm presenterar vi varje år kuraterade utställningar med konst till salu. Det är alltid fri entré, och information om aktuell utställning finns här på hemsidan. Besök vårt galleri om du är nyfiken på att köpa konst men i ett första skede vill titta på konstverk för att hitta något som lockar. Vår personal berättar gärna mer om konsten som visas och kan ge råd till dig som är intresserad av att köpa konst.

Alexander Roslin, Porträtt av markisinnan de Marigny, utförd 1767

Boka en privat visning

Vet du redan vilken konstgenre som intresserar dig eller vill du köpa konst av en särskild konstnär? Då är du välkommen att kontakta oss. Åmells har ett stort utbud av högkvalitativ konst till salu, och vi ordnar gärna en privat visning med utvalda verk i vårt privata showroom på Birger Jarlsgatan 14 i Stockholm.

Pehr Wilhelm Cedergren, Vy mot slottet, 1869

köp konst via digitalt
förslag

Bor du inte i Stockholm eller har svårt att komma till vårt konstgalleri? Kontakta oss om du är nyfiken på vår digitala lösning – vi tar fram ett personligt anpassat förslag på konstnärer och konstverk, utformat efter dina önskemål, som vi skickar till dig digitalt.

Irving Penn, Crossing the River Styx, 1996

KÖP KONST VIA VÅRT GALLERI ONLINE

I vårt onlinegalleri visas ett urval av vår konst till salu just nu.

Här finner du såväl klassisk som modern konst, skulptur och fotografi. I galleriet finner du även exklusiva online-utställningar som presenterar olika teman eller lyfter fram enskilda konstnärer.

Köp konst på ett tryggt och smidigt sätt hos oss på Åmells! Kontakta oss idag om du har några frågor eller är intresserad av att köpa ett konstverk. Välkommen!

 
 

FRÅN OLD MASTERS TILL MODERNT MÅLERI

Åmells är världsledande inom skandinavisk konst och har ett unikt utbud av konst till salu. Måleri är kärnan i vår verksamhet och hos oss kan du köpa verk av några av de främsta konstnärer som gjort avtryck i konsthistorien. Vår katalog omfattar såväl gamla mästare som modernister och samtida konstnärer, där motivkretsen inkluderar landskap, stilleben, porträtt, marinmåleri och mycket mer.

 
 

Välkommen

Öppettider:

Vardag 10-18
Lördag 12-16 under utställning