köpa konst på åmells

När man ska köpa konst är det viktigt att känna sig trygg. Att köpa kvalité är en trygghet. Åmells har över 100 års erfarenhet av konstmarknaden och vi erbjuder ett rikt utbud av måleri, skulptur och högklassiga konsthantverk från 1600-talet fram till idag. Vi kan med vår erfarenhet erbjuda en personlig och nära kontakt med våra kunder. Vi erbjuder alltid hjälp med provhängning i hemmet, råd om placering och belysning av konst. Kring varje enskilt konstverk görs noggranna efterforskningar och vid ett inköp medföljer en presentation med historik och proveniens. Köp konst hos Åmells! Vi förmedlar en trygg och tillförlitlig försäljning då du ska köpa konst.

 
 

Konst till salu

Lär dig mer om Åmells rika utbud av konst

Från old masters till modernt måleri

Åmells är världsledande på skandinavisk konst och har ett unikt utbud av konst till salu. Måleri är kärnan i verksamheten och vi erbjuder möjligheten att köpa konst i form av högkvalitativa målningar av de mest framstående konstnärerna som gjort avtryck i konsthistorien. Åmells har ett stort utbud av konst till salu där måleriavdelningen omfattar konstverk från gamla mästare till modernism. Motivkretsen inkluderar landskap, stilleben, porträtt, marinmåleri och mycket mer.

 

Skulptur och antikviteter

Vårt utbud av skulptur omfattar både små bordspjäser och magnifika utomhusverk, som sträcker sig från klassiska bronsskulpturer till modernistiska sten- och marmorsskulpturer. Antikviteter har varit en del av Åmells verksamhet sedan starten 1920. Idag kan vi erbjuda möjligheten att köpa skulpturer, antikviteter och andra exklusiva föremål som omfattar både praktmöbler, silver, porfyr och porslin.

 

Fotografi och samtidskonst

I mer än 30 år har Åmells samlat på fotokonst och samtidskonst, vilket gör oss till det självklara valet då du ska köpa fotokonst. Idag har vi en unik samling svensk fotokonst utan motstycke och kan erbjuda verk av de största fotograferna. Majoriteten av fotografierna i samlingen kommer direkt från fotografen eller från privatsamlingar där bilderna är i yppersta skick med en spännande proveniens. Vi erbjuder även företag möjligheten att hyra konst  från vår samling av samtidskonst och fotokonst, men även klassiska konstverk kan hyras, för att höja trivseln i företagets lokaler.

 
 

Så gör du för att köpa konst

Galleriet på Birger Jarlsgatan 14 i Stockholm

Köp konst från vårt konstgalleri

Hos Åmells är det enkelt att köpa konst! I vårt konstgalleri i Stockholm presenterar vi varje år kuraterade utställningar med konst till salu. Det är alltid fri entré att besöka galleriet och information om aktuell utställning finns här på hemsidan. Att besöka galleriet är perfekt för dem som är intresserade av att köpa konst men i ett första skede för den som vill titta på konstverk för att hitta det som lockar. Vår personal i vårt konstgalleri i Stockholm berättar gärna mer om konsten som visas och kan ge råd till dig som är intresserad av att köpa konst i Stockholm.

Alexander Roslin, Porträtt av markisinnan de Marigny, utförd 1767

Boka en privat visning

Vet du redan vilken konstgenre som intresserar dig eller har du en särskild konstnär som du vill köpa konst av? Då är du välkommen att kontakta oss direkt. Åmells har ett stort utbud av högkvalitativ konst att erbjuda och vi ordnar gärna en privat visning av konst till salu med utvalda verk i vårt privata showroom på Birger Jarlsgatan 14 i Stockholm.

Välkommen att kontakta oss på info@amells.com.

Pehr Wilhelm Cedergren, Vy mot slottet, 1869

Köp konst genom digitala förslag

Bor du inte i Stockholm eller har svårt att komma till vårt konstgalleri? Då är du välkommen att kontakta oss direkt. Åmells erbjuder en digital lösning för att köpa konst genom att ta fram ett personligt anpassat förslag på konstverk utformat efter dina önskemål som vi skickar till dig digitalt.

Välkommen att kontakta oss på info@amells.com.

Irving Penn, Crossing the River Styx, 1996

Köp konst online

I vårt galleri online visas ett urval av konst till salu som finns tillgänglig just nu.

Här finner du både klassisk och modern konst, skulptur och fotografi. I galleriet finner du även exklusiva online-utställningar som presenterar olika teman och lyfter fram enskilda konstnärer.

Köp konst på ett tryggt och säkert sätt hos oss på Åmells! Har du frågor eller funderingar när det kommer till att köpa konst? Kontakta oss så hjälper vi dig med svaren.

 
 

Åmells kan erbjuda konstverk av:

J.A.G. Acke

Gösta Adrian-Nilsson

Ivan Aguéli

Anna Ancher

Michael Ancher

Ivar Arosenius

Olle Baertling

John Bauer

Julia Beck

Richard Bergh

Agnes Cleve

Nils Dardel

Siri Derkert

Albert Edelfelt

Per Ekström

Carl Eldh

Ottmar Elliger

Leander Engström

Sven X:et Erixson

Prins Eugen

Ferdinand Fagerlin

Gustaf Fjaestad

Paul Fischer

Arvid Fougstedt

Wilhelm von Gegerfelt

Isaac Grünewald

Åke Göransson

August Hagborg

Eric Hallström

Per Hasselberg

Carl Fredrik Hill

Pehr Hilleström

Sigrid Hjertén

Bror Hjorth

Olle Hjortzberg

Jacob Hägg

Ivan Ivarson

Eugène Jansson

Einar Jolin

Sven Jonsson

Ernst Josephson

Nils Kreuger

Julius Kronberg

Johan Krouthén

Peder Severin Kröyer

Marcus Larson

Carl Larsson

Bruno Liljefors 

Hilding Linnqvist

Waldemar Lorentzon

Elias Martin

Carl Milles

Edvard Munch

Stellan Mörner

Vera Nilsson

Bengt Nordenberg

Karl Nordström

Jenny Nyström

Erik Olson

Axel Olson

Olle Olsson Hagalund

Helmer Osslund

Anna Palm

Georg Pauli

Hanna Pauli

Alexander Roslin

Olof Sager-Nelson

Ragnar Sandberg

Gösta Sandels

Helene Schjerfbeck

Anshelm Schultzberg

Inge Schiöler

Herman af Sillén

Otte Sköld

August Strindberg

Tore Strindberg

Frits Thaulow

Axel Törneman

Oskar Törnå

Alfred Wahlberg

Carl Wilhelmson

Maria Wiik

Adolf Ulrik Wertmüller

Anders Zorn

 
 

Välkommen

Öppettider:

Vardag 10-18
Lördag 12-16 under utställning